Ve slováckém derby úspěšnější Strážnice

08.11.2010 20:44

Po sobotním debaklu v Hodoníně s Vky A se museli Medvědi rychle vzpamatovat a koncentrovat na nedělní utkání se Strážnicí.

Oproti sobotnímu utkání měl trenér Šulc k dispozici téměř všechny hráče a tudíž medvědi poskládali kompletní 3 pětky a 2 obrany. V prvním letošním utkání dokázali medvědi svého souseda přetlačit a zvítězit poměrem 2:1pn, a tak se i nyní dal čekat kvalitní hokejbal.

Ani pochmurné počasí neodradilo pár místních fandů a tak bylo postaráno i o diváckou kulisu.

První třetina začala spíše opatrně, kdy se do šancí dostávaly oba týmy rovným dílem, oba celky také dostaly možnost přesilové hry, avšak to nic neměnilo na vyrovnané a bezbrankové 1.třetině.

Do druhé třetiny naskočili medvědi ve velkém stylu a také díky nabídnuté přesilové hře se po krásné teči radoval z úvodní branky Jan Chudík a poslal tak medvědy hned v prvních minutách 2.třetiny do vedení. Za pár okamžiků rozjásal veselskou tribunu podruhé Josef Hájek , poté co přímo z mezikruží vyslal nechytatelnou ránu, která vymetla pavučiny v pravém horním rohu branky a medvědi vedli v 6.minutě již nad svým sokem 2:0. Do této chvíle se mohli medvědi spoléhat na bezchybně chytajícího Štipčáka. Ale nakonec ani on nezabránil ve 12.minutě snížení na 1:2, když nejprve střelu vyrazil, ovšem míček mu přes hřbet hokejky přeskákal až do brankoviště a ani pohotově zasahující kapitán domácích Štěpáník svým rybím skokem nedokázal zabránit brance. Strážnice nabyla seběvědomí a čím dál více se snažila o vyrovnání, důkazem toho bylo opět nespočet zmařených šancí, které končily vesměs na Štipčákovi, v jednom případě dokonce na horní tyči. Druhá třetina tedy skončila za stavu 1:2 z pohledu domácích.

Strážnice po vstřelené brance měla přece jen více ze hry ke konci 2.třetiny a tak se dala očekávat rychlá snaha o vyrovnání hned v úvodu 3.třetiny.

Medvědi 3.třetinu nezačali vůbec špatně. V úvodu měli i více šancí, dokonce dokázali soupeře i přečíslit a vytvořit si i pár vyložených gólovek, ovšem golman domácích byl proti. Zanedlouho dokázala Strážnice přece jen vyrovnat , a to když si nedokázali veselští obránci na modré čáře rozebrat odrazený míček, čehož využil rychlonohý forward domácích , který jel sám na Štipčáka , zvolil kličku na kterou Štipčák nestihl ragovat a skóre bylo tedy 2:2. To již Strážnice hrála to co chtěla, doslova se ve hře rodily pasáže, kdy domácí zamkli medvědy v jejich obranném pásmu, vše bylo z pohledu hostí řešeno vesměs vyhozením na zakázané uvolnění. Strážnici se nakonec podařilo vstřelit 3.gól kdy se k míči dostal strážnický kanonýr Bíla, který prostřelil Štipčáka pod vyrážečkou a poslal tak svůj tým do vedení 3:2. Třetí branka medvědy poslala již do kolen a ve snaze o vyrovnání se stejně jako Josef Hájek skórující za medvědy dokázal prosadit stejnou střelou i jeden ze strážnických hráčů, který tak stanovil konečné skóre 4:2 pro domácí Strážnici.

Medvědi tak ukázali, že umí čas od času zahrát i velice slušné výsledky.

 

 

 

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.