Medvědi dokázali držet krok s Rigumem, ovšem jen třetinu

31.10.2010 21:37

 

V neděli 31.10.2010 zajížděli Medvědi na hřiště mistrovského Rigumu. Medvědi začali v utkání velmi svižně a vytvořili si i pár šancí, domácí Rigum určitě nečekal takové nasazení soupeře, který se dokonce dostal v 5. minutě do vedení. Rigum si dokázal vypracovat i pár nebezpečných šancí, ovšem vše končilo na Štipčákových chráničích. Pořekadlo ,,nedáš, dostaneš,, nabylo svého významu, když se probírající a stále nebezpečnější Rigum dostal na čas do útočného pásma, ovšem po skrumáži před brankovištěm se zrodil rychlý protiútok a Medvědi po vydařené akci už vedli ve 12.minutě 0:2. Rigum se ovšem rychle otřepal z hrozivého začátku utkání a minutu po inkasované brance snížil na 1:2 a půl minuty před koncem první třetiny již na tabuli svítilo 2:2. 

I přes ztrátu dvoubrankového vedení šli Medvědi do druhé třetiny za velmi slušného stavu. Druhá třetina ovšem byla více a více v režii domácích , Medvědi si šance již vytvářeli jen sporadicky. I přes minimum šancí se Medvědi dokázali na chvilku usadit v útočném pásmu, kde se míčku zhostil Pšurný, který po oběhnutí branky dokázal rychlým zakončením skórovat a poslal tak Medvědy opět do vedení.

Medvědi tak byli opět plně ve hře o 3 body. V tu chvíli se začal rodit nejzajímavější výsledek podzimní časti. Rigum se stále stabilněji dostával do šancí a snadněji se usazoval v obranném pásmu Medvědů a to vedlo nejprve k vyrovnání na  3:3 a zanedlouho již Rigum dokonce vedl 4:3. Domácí do konce třetiny ještě dokázali skórovat třikrát a po 2. třetině bylo již rozhodnuto.

Za stavu 3:7 nastupovali Medvědi do 3.třetiny. Rigumu vyšlo vyjma 1.třetiny doslova vše na co sáhl. Mistr vyučoval hosty zejména rychlými a přesnými přihrávkami, ze kterých těžil nejvíce.

Brankář hostí i přes počet inkasovaných branek chytal velmi sympaticky. Většina branek padla po akcích na jeden dotek a po dorážkách, na které byl již krátký a občas i bezmocný. Třetí třetina byla zcela v režii domácích, kteří dokázali skórovat současně se závěrečnou sirénou a stanovili tak konečné skóre na 11:3

Co říci závěrem...I přes děsivě vypadající výsledek, odvedli Medvědi sympatický výkon, ovšem se Smolíkem v kapse se hrát nedá a mistr je mistr.

 

HBC Rigum B Hodonín - HBK Veselští Medvědi 11:3 ( 2:2 - 5:1 - 4:0 )

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.